Klik HIER voor de homepage

Tennisvereniging Naarden

Amersfoortsestraatweg 14a
1411 HC  Naarden

035 - 6940977

Emailadressen: zie rechts onderaan

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Volg ons ook op: https://www.facebook.com/people/Tennis-Naarden/100008618565675

TV Naarden > Jeugd > CategorieŽn jeugdleden
Deel deze pagina

Verschillende categorieŽn jeugdleden


De allerjongste jeugd (6/7 jaar)
Tennis is een moeilijke sport voor de allerjongsten. De handigheid, kracht en coordinatie die nodig is om te kunnen tennissen is niet meteen aanwezig. Toch kunnen we al een start maken met bal – en slagvaardigheidstraining voor de allerjongsten.

De bal en slagvaardigheidtraining is er op gericht om de beginnende jongste jeugdspeler/ster spelenderwijs kennis te laten maken met het tennisspel.De trainingen zijn zo ingedeeld dat er een balvaardigheid en een slagvaardigheid gedeelte in zit. Alles is er op gericht dat het kind spelvreugde beleeft en spelenderwijs gaat werken aan de oog hand coördinatie middels oefeningen die te maken hebben met gooien, vangen, werpen, mikken, rollen en meerdere grondvormen van het bewegen. Spelbeleving en plezier hebben staan voorop.

 

Beginners (8-9 jaar)
Kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar die hun eerst tennistrainingen krijgen worden middels een goede technische basis, deze bestaat uit en forehand, backhand en service, klaargestoomd om rally’s en tevens een wedstrijd te kunnen spelen. Met de 3 basis slagen forehand, backhand en de service kan de beginner zijn of haar eerste wedstrijd gaan spelen. Afhankelijk van het niveau wordt het speelveld aangepast en niveau is afhankelijk van leeftijd, fysieke kracht en natuurlijk het allerbelangrijkste......TALENT!
 

Licht gevorderden
Door middel van training en veel vrijspelen gaat een kind van de status beginner naar gevorderd. Naast de basisslagen wordt nu ook het netspel, de forehandvolley, backhandvolley en de smash, een belangrijk onderdeel van de trainingen. Vooral tijdens het dubbelspel is het netspel van wezenlijk belang. Het tactische aspect gaat steeds meer deel uit maken van de trainingen.

Gevorderden
Het verschil tussen licht gevorderd en gevorderd zit hem vooral in het aanleg hebben voor de tennissport en in de trainings arbeid en het aantal uren dat er wordt besteed aan het vrij spelen.

Alle basisslagen worden beheerst door een gevorderde spelers/ster en er zal een bepaalde speelstijl zijn ontwikkeld door het kind. Dit kan zijn een aanvallende speler/ster, verdedigende speler/ster en of een schakende speler/ster

De speelstijl heeft veel te maken met het karakter van het kind.
 

Competitie- en Wedstrijdspeler
Een gevorderde jeugdspeler/ster met een gedreven en sterkte drang naar het spelen van wedstrijden is een speler/ster die graag competitie zal spelen en zich graag wil meten met anderen tijdens toernooien. Naast de nodige technische en tactische bagage komt er ook een sterk mentaal aspect om de hoek kijken. Tennis is een vervelende sport als je niet goed tegen je verlies kunt. Bij het begin van elke rally is er een 50/50 kans dat je de rally wint of verliest. Dus het positief omgaan met fouten is erg belangrijk. Dit mentale aspect, het omgaan met fouten en het doorzettingsvermogen is een belangrijk onderdeel in de wedstrijd. Naast deze aspecten zijn er ook nog de juiste tactische keuzes die bepalend zijn voor een goed verloop van de wedstrijd. Balvastheid, tactiek en mentaliteit bepalen het niveau van de speler/ster. Maar wat elke ouder altijd in ogenschouw moet houden is het feit dat men pas kan zien aan een uitgegroeid kind of fysiek het niveau heeft bepaald of de techniek.Want een kind wat al snel veel kracht heeft zal op jongere leeftijd veel winnen maar als zijn techniek achter blijft zal hij door andere kinderen op latere leeftijd worden ingehaald.