Klik HIER voor de homepage

Tennisvereniging Naarden

Amersfoortsestraatweg 14a
1411 HC  Naarden

035 - 6940977

Emailadressen: zie rechts onderaan

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Volg ons ook op: https://www.facebook.com/people/Tennis-Naarden/100008618565675

TV Naarden > Leden > Laddercompetitie
Deel deze pagina

Tennisladder competitie

Tennisladder, waarom? UITLEG VOOR SENIOREN

Dè kans om eindelijk te sparren met de persoon waar tegen je altijd al had willen tennissen en… daarbij gaat ’t nog ergens over ook! En jij, als starter of degene die geen tijd heeft voor competitie, wil ook toch wel eens een wedstrijd winnen? Door het uitdagen is het makkelijk om mensen te leren kennen èn eenvoudiger om  tennismaatjes te vinden. En we hopen dat je je hierdoor wat sneller bij de club thuisvoelt.

Tennisladder, hoe werkt het?

We maken gebruik van de online faciliteiten van www.tennisladder.eu. Niks geen spijkerbord met naambordjes van de deelnemers of briefjes op het mededelingenbord. Alles gaat simpel online bij deze nieuwe het-hele-jaar-door- activiteit. Je meldt je aan via tennisladder@tennisnaarden.nl en, met je TV-Naarden Website toegangscode & wachtwoord, log je je rechtstreeks in bij www.tennisladder.eu 

Tennisladder, wie regelt het?

De Communicatiecommissie organiseert deze activiteit, verzorgt de uitleg en houdt het laddervuur brandend via nieuwsbrief, mail, website en Facebook. Bij de Jeugd trekt de Jeugdbegeleidingscommissie (JBC) de kar. Daarnaast promoten de trainers de ladder onder hun cursisten: want de beste training is … veel spelen! Daan, Ari en Johan volgen de resultaten op de voet, stimuleren de deelname, vooral onder starters en nieuwe leden, en trekken twijfelaars over de streep.

Tennisladder, hoe gaan we van start?

Heel de Jeugd gaat verplicht deel nemen en wordt door de JBC ingedeeld. Bij de Senioren beginnen we vrijwillig-verplicht met de Enkel-tennisladder. De leden, die sinds 2012, 2013 of 2014 lid zijn, worden ingedeeld. Dit, omdat onze ervaring is, dat nieuwe leden moeilijker aansluiting vinden binnen de club en helaas te vaak na 1, 2 seizoen(en) hun lidmaatschap weer opzeggen. Uiteraard gaan we er vanuit dat ook veel andere leden zich aanmelden voor de Enkel-, Dubbel-  en/of Gemengde tennisladder.

Tennisladder, Enkel wil ik niet, maar Dubbel of Gemengd wel. Ik? Ik doe niet mee!

Met deze indeling willen we juist die leden bereiken die zich niet uit eigen beweging zouden aanmelden. Ingedeelde leden die niet willen Enkelen, stimuleren we om zich aan te melden voor de Dubbel- of Gemengde ladder. Als je ècht niet wilt meedoen, wijzig je op www.tennisladder.eu  eenvoudig je status van Actief in Non Actief. Als je verzuimt dit te doen, word je automatisch uitgedaagd. Wil je dan toch niet meedoen, dan meld je je alsnog af.

Tennisladder, het is vrij hoe lang en wanneer er gespeeld wordt.

Bij de Senioren houden we het laagdrempelig: duur en tijdstip partijen zijn vrij. Uitdager en gedaagde bepalen samen wanneer en hoelang er gespeeld wordt. Dus er zijn geen vaste tennisladder tijdstippen of baanafhang faciliteiten.  Zo bent je vrij om de gebruikelijke 45 minuten speeltijd te gebruiken om een ladderwedstrijd af te ronden of deze eventueel de volgende 45 minuten te vervolgen. Zo word je, als lid met weinig tijd, toch gestimuleerd om aan de tennisladdercompetitie deel te nemen.

Tennisladder, waar spelen we om?

Bij tennisladder wedstrijden speel je om het totaal aantal gewonnen games. Op stille tijden (buiten de doordeweekse avonden, toernooiperiodes en de KNLTB-competitie weekenden) kan je bijvoorbeeld spelen om 2 gewonnen sets, al dan niet met een beslissende 3e set of tiebreak. Via www.tennisladder.eu geef je de uitslag door. Je tegenstander bevestigt deze. Als er dan iets niet klopt, wordt het vanzelf duidelijk.

Spelregels tennisladder

Aanmelden

Voor deelname meld je, als TV-Naarden lid, aan via tennisladder@tennisnaarden.nl Daarna ontvang je je tijdelijke inloggegevens van de Tennisladderbeheerder.

Deze inlogcode kun je vervolgens wijzigen in je TV-Naarden website toegangscode en wachtwoord. Je kunt als speler nu deelnemen in de verschillende tennisladders.

Afmelden: je op Non Actief zetten en weer Actief worden

Vakantie of blessure? En niet kunnen spelen en dus ook niet uitgedaagd willen worden? Zet je deelname op Non Actief door bij menuknop “Informatie” te klikken. Hier zie je je gegevens en klik je op het "potloodje" en opent een pagina met invulvelden van gegevens. Bij de regel ”Status” kun je Actief wijzigen in Non Actief en onderaan de pagina de Vink aanklikken van “Wijzigen”. Als speler sta je nu niet in “Mijn Ladders” om uitgedaagd te worden, wel sta je nog in “Alle Ladders” voor het totaal overzicht van de deelnemers. Na vakantie of blessure zet je jezelf via deze wijze op Actief en verschijn je weer in “Mijn Ladders” en kun je weer “Uitdagen” en “Uitgedaagd” worden.

Uitdagen

 • Tennisleden spreken zelf af met deelnemers uit de Enkel, Dubbel of Gemengde Ladder.
 • Uitdaging wordt geaccepteerd (na login) en is dan als wedstrijd vastgelegd in het laddersysteem.
 • Kan een speler niet? Weigeren van een uitdaging / wedstrijd heeft geen gevolgen.
 • Er kan vrijblijvend tot 4 spelers naar boven toe in de ladder worden uitgedaagd.
 • Deelnemers bepalen zelf tijdstip en welke dag ze de wedstrijd spelen (binnen 2 weken).
 • 6 wedstrijden per week kan een deelnemer maximaal spelen.

Accepteren

 • LET OP DEELNEMERS! Gebruik altijd je Tennisladder LOGIN GEGEVENS! Deze login is voor uitdagen, accepteren, bevestigen van wedstrijduitslagen. Reply op een E-mail van Tennisladder komt niet aan bij de andere speler!
 • Spelers reserveren zelf een tennisbaan volgens de afhangregels van de tennisclub.
 • Indien een afgesproken wedstrijd niet doorgaat, meldt een van de tennisspelers dit (via zijn of haar login van Tennisladder) bij ‘Mijn Speelschema’ en vervolgens de ‘knop’ Afgelasten.
 • Tegenstander ontvangt automatisch een bericht dat afgesproken wedstrijd niet doorgaat.
 • Komt een van de spelers zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, verliest hij of zij de wedstrijd met 6-0.
 • Wedstrijduitslag is op basis van gewonnen games, bijv. na 45 minuten spelen is de stand 8-3 en niet in sets. Of je speelt op rustige tijden om 2 sets en indien stand 6-3 en 6-2 is geworden dan is de uitslag opgeteld 12-5. Bij een gelijke stand speel je een tiebreak. Uitzondering: Bij een 3-setter tellen de gewonnen sets.

Wedstrijduitslagen

 • Na de wedstrijd meldt een van de spelers de uitslag via zijn/haar login van de tennisladder.
 • Automatisch volgt een bericht naar tegenspeler(s) en na zijn/haar bevestiging wordt de uitslag verwerkt.
 • Deelnemers krijgen per gespeelde wedstrijd 1 speelpunt.
 • Speelpunten worden na bevestiging van de uitslag verwerkt in overzicht van gespeelde wedstrijden. De winnaar krijgt ook 1 speelpunt voor de gewonnen wedstrijd.
 • Wint de uitdager, dan wisselen de spelers van plaats op de ladder.
 • Verliest de uitdager, blijven beide spelers op hun ladderplek.
 • Bij onenigheid over een gespeelde partij wordt er met de Tennisladderbeheerder overlegd.
 • Deze bemiddelt en helpt zoeken naar een oplossing. Uiteindelijk beslist de Tennisladderbeheerder.
 • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag en kun je dezelfde speler niet opnieuw uitdagen binnen dezelfde week.
 • Sta je in je tennisladder op plek nr. 12 en heb je gewonnen van nr. 8, wissel je, na verwerking van de uitslag, van positie en is je nieuwe positie nr. 8.

 

Tennisladder - UITLEG VOOR JEUGDSPELERS

Dit jaar starten we op TV Naarden met de laddercompetitie voor de jeugd en
de senioren.
Met een laddercompetitie kan je leeftijdsgenoten uitdagen om tegen te
spelen. Als je wint dan verwissel je van plaats op de ladder. Het doel is
natuurlijk om te stijgen op te ladder en kinderen uit te dagen die boven je
staan.
Bij kinderen is het belangrijk dat ze veel spelen en vooral dan ook
wedstrijden, want daar word je beter van.
Het wordt allemaal online bijgehouden op http://www.tennisladder.eu

Alle jeugdleden zijn al ingeschreven voor deze laddercompetitie.

Onlangs heb je een mail ontvangen van TV Naarden met hierin je gebruikersnaam en een tijdelijk wachwoord.

Tip: wees slim en pas het wachtwoord direct aan en kies voor jouw toegangscode/wachtwoord voor  de TV Naarden website, dan hoef je maar een toegangscode + wachtwoord te onthouden.

Ga naar  http://www.tennisladder.eu  login en daag iemand uit.

Geen zin om mee te doen, geen tijd, vakantie of blessure? Zet je dan op Non-actief. Anders....dan word je uitgedaagd!


Voor meer informatie en de spelregels:

 • Zie http://www.tennisladder.eu
 • Je hangt af voor  3 kwartier en spelt vervolgens 5 minuten in.
 • Let op! De spelregels, wijken er iets af: Je telt gewoon door met games totdat de 3 kwartier is verstreken.
 • Na de wedstrijd vul je de uitslag in op www.tennisladder.eu. Je tegenstander krijgt vervolgens ook een mail om de uitslag goed te keuren
 • Kijk op onze website http://www.tennisnaarden.nl
 • Of stel je vraag via tennisladder@tennisnaarden.nl

Je kunt ballen lenen achter de bar. We verwachten wel dat je deze weer
keurig terugbrengt natuurlijk.

Wij wensen je veel plezier in het spel, kies je tegenstanders met zorg uit en ....leer ook nieuwe mensen kennen!